Menu

Om Adeprimo

Vi är en digital byrå som hjälper dig att skapa åtråvärda digitala upplevelser och stärka ditt varumärke. Vi använder fantasi, kreativitet och strategi tillsammans med vår passion för den senaste tekniken så att du kan lyckas i digitala kanaler.

Till vår hjälp har vi våra koncept, produkter och ett 40-tal hängivna kollegor. En perfekt blandning av systemutvecklare, interaktionsdesigners, arkitekter, formgivare och projektledare.

Vår yngsta kollega är 25. Den äldsta 60. Vi har det livliga och ohämmade tänkandet hos ungdomen. Visdom som kommer med erfarenhet. Men kanske det viktigaste – vi är ett företag fullt av människor med passion. En vilja att göra det bästa av allt. Varje dag.

Det här är vår historia…

1994. Året då Sverige blev olympiska mästare i hockey i Lillehammer och bronsmedaljörer i fotbolls-VM. Ett utmärkt år i svensk sporthistoria och starten för op.se webbyrå – den blivande digitala byrån Adeprimo.

90-talet.

Såpoperor, satellit-tv och grunge. Datorer och internet. Årtiondet för ekonomisk globalisering och starten för den digitala revolutionen. På 90-talet var vi en traditionell reklambyrå, vi åkte på inspirationsresor, ägnade vi oss åt marknadsföring, byggde webbplatser och fokuserade på kreativ design. 1999 antog vi namnet Adeprimo – det var starten för den digitala byrån med fokus på digitala affärer. Företagsvärlden kännetecknades den här tiden av en IT-bubbla.

2000-talet.

Sedan kom IT-kraschen. Vi växlade upp och accelererade in i det nya digitala landskapet. Vi gav oss ut på en resa mot den uppkopplade, sociala och mobila marknadsplatsen. Sammanförde traditionella affärer och högteknologiska digitala lösningar. Fokuserade på interaktiva upplevelser och mobilitet.

2006 köptes vi av utvecklingsbolaget mktmedia och 2009 började vi utveckla affärsplattformen Tulo på uppdrag av Stampen och Mktmedia med 47 tidningar i spetsen. Från början var Tulo en renodladad SMS-plattform – idag en avancerad affärsplattform.

2008 knöt vi flera nya duktiga kollegor till oss och öppnade kontor i Örebro och i Vasa, Finland. Sedan 2010 ingår vi i Sveriges största mediekoncern Stampen.

2013 stärkte vi vår position som helhetsleverantör av digitala och mobila tjänster genom förvärvet av Leanback och e-tidningsprodukten E-magin. Vi fick ett nytt kontor i Västerås och vi flyttade också in på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Idag.

Över 20 år har gått. Mycket har förändrats. Men inte vår kärlek för vad vi gör. Kicken av att utmana oss själva. Längtan efter att göra mer.

Idag jobbar vi med kunder i Sverige, Finland, Norge och USA. Många finns inom media, turism och handel;  ICA Kvantum, Stadium, Rusta,  SkiStar, Copperhill Mountain Lodge, Åreidag, Destination Sälenfjällen, Destination Vemdalen och ett 100-tal medieföretag som New York Daily News, Göteborgs-Posten, Mittmedia, Gota Media.

I april 2015 blev det klart att Adeprimo blir ett dotterbolag i MittMedia-koncernen. MittMedia och EK tog över Stampen Media Partners aktier vilket innebär att MittMedia utökar sitt aktiekapital och äger nu 56,4 %, EK 39,1 % och Nya Lidköpings Tidning kvarstår med 4,5 % av aktierna i Adeprimo.

Här finns vi

Kom gärna upp om du vill ha en kram eller en kopp kaffe.

Östersund

Zätagränd 11
831 30 Östersund
Hitta till oss

Örebro

Klostergatan 23
703 61 Örebro
Hitta till oss

Västerås

Slottsgatan 27
722 11 Västerås
Hitta till oss

Stockholm

Atlasgatan 15
113 20 Stockholm
Hitta till oss

Vasa, Finland

Strandgatan 2 G8
FI-651 00 Vasa
Hitta till oss

Adeprimo är ett dotterbolag inom MittMedia-koncernen. MittMedias verksamhet innefattar 18 dagstidningar, elva gratistidningar, digitala medier, kommersiell radio, webb-tv, tryckerier och appar.

The Office Cat
© 2020 – All rights reserved