Menu

VR / 360

Adeprimo - VR Case Study

Virtual Reality – upplev en annan verklighet

Livet någon annanstans

Upplev en dag med försvaret, glid runt i Stockholms skärgård, bli en professionell slalomåkare, testa dig själv i en hotfull situation. Med Virtual Reality skapar vi emotionell kommunikation som påverkar dina gäster, kunder eller medarbetare - på riktigt.

Vi levererar

Med VR (Virtual reality) låter vi använderen ersätta sina verkliga sinnesintryck med virtuella sådana. Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad vi kan hitta på tillsammans.

Idé & manus

Som med all kommunikation kräver VR ett tydligt fokus och en berättelse. Vi hjälper dig att ta fram koncept och manus utifrån er vision och målsättning.

360-filmer & 3D-modellering

Vi producerar 3D-miljöer, animationer och all nödvändig postproduktion för realistiska VR-upplevelser. Vi levererar även fullskaliga 360-filmproduktioner med ljussättning, ljudriggning och professionella kamerariggar. Detta tillsammans med vårt partnerföretag TFJ production.

Utveckling

För bästa möjliga användarupplevelse utvecklar vi interaktiva VR- och AR-lösningar för marknadens olika headsets och appar. Vi integrerar hårdvara med mjukvara för att styra VR/AR-världen med sensortriggning.

Profilering/paketering

För oss är det viktigt att skapa en grym helhetsupplevelse. Allt från manus till färdiga headset. Helt enkelt en sömlös upplevelse från början till slut.

Försvarsmakten - VR, Design, Mässmontrar

Försvarsmakten når helt nya målgrupper

Försvarsmaktens övergripande målsättningen var att få fler unga vuxna att söka sig till försvaret. Fokusmålgruppen för filmerna är prestationsinriktade personer mellan 18 och 25 år med stort samhällsengagemang. Och med ett extra fokus på kvinnliga sökande. Lösningen blev att genom VR visa upp en bredare och ”förnyad” bild av Försvarsmakten som engagerar och inspirerar målgruppen.

Läs mer här

För att verkligen få känslan av en dag i försvaret tog vi fram designade hjälmar som bidrog till upplevelsen.
Profilerade giveaways headset lät besökaren ta med upplevelsen hem för att visa släkt och vänner.
”Resultat visar att antalet registreringar i Mitt Försvarsmakten har ökat med 814% och på SACO- mässan i Stockholm ökade antalet registreringar med hela 84% jämfört med föregående år. Även vad gäller det uttalade målet att attrahera fler kvinnor var ökningen markant.“
SkiStar & Alpina VM - VR, Design, Mässmontrar

Upplev realistiska åk under tävlings­situationer

SkiStar och Alpina VM-organisationen ville ge oss vanliga dödliga chansen att testa ett riktigt åk. Under en riktig tävling. I de riktiga VM-backarna. Som en aktivering inför VM i Åre 2019 producerade vi en VR-upplevelse där personer får testa på att åka VM-loppen. Vare sig du vill testa på hisnande Super-G eller teknisk slalom så får du en minnesvärd upplevelse.

VM-montern turnerar runt i Norden och har lockat besökare på bland annat Swedish Open, Ski test weekend och Åre höstmarknad.
Åken filmades med hjälmkameror på föråkare under världscupen 2018. Här kan du uppleva realistiska åk under tävlingssituationer och publikens jubel.
Livsmedelshandlarna - VR, Design, Mässmontrar

Synliggör utsatta arbetsplatser

Livsmedelshandlarna startade projektet Tryggare Matbutiker startades för att visa politiker och andra styrande organ hur utsatt jobbet inom matbutiker är idag. Med hjälp av VR fick besökarna uppleva de svåra situationer som butiks­personalen utsätts för på grund av bristande lagstifning. Det långsiktiga målet är att i förlängningen få igenom nya lagförslag som ska underlätta jobbsituationen i matbutiker.

Läs mer här

Var femtonde sekund stjäls en vara i en butik
Över 50% av alla polisanmälningar läggs ned
Under Almedalsveckan fick förbipasserande möjligheten att uppleva hur det är att jobba i en butik som utsätts för rån i VR.
För att enkelt förflytta sig mellan platser och skapa uppmärksamhet användes den unikt framtagna cykeln med budskapet ”stoppa brott i VR”.
Visit Stockholm - VR, Design, Mässmontrar

Storslagen skärgård oavsett årstid

Visit Stockholm ville med hjälp av VR visa vidden av Stockholms skärgård för en internationell publik. Bestående av över 30.000 öar och skär med otaliga turistvänliga platser att besöka blir man lätt överväldigad. Resultatet blev fyra 360-filmer som filmades i sekvenser över året, för att visa hur storslagen skärgården är oavsett årstid.

I den egenutvecklade VR-appen kan användaren välja språk och vilken av årets fyra säsonger hen vill uppleva.
Vi tog fram skräddarsydda headset med hörlurar, laddningskabel och låsanordning.

Vill du också prova?

Appen finns gratis att ladda ned på alla Samsung Gear VR-headsets.

Här finns vi

Kom gärna upp om du vill ha en kram eller en kopp kaffe.

Östersund

Zätagränd 11
831 30 Östersund
Hitta till oss

Örebro

Klostergatan 23
703 61 Örebro
Hitta till oss

Västerås

Slottsgatan 27
722 11 Västerås
Hitta till oss

Stockholm

Atlasgatan 15
113 20 Stockholm
Hitta till oss

Vasa, Finland

Strandgatan 2 G8
FI-651 00 Vasa
Hitta till oss

Adeprimo är ett dotterbolag inom MittMedia-koncernen. MittMedias verksamhet innefattar 18 dagstidningar, elva gratistidningar, digitala medier, kommersiell radio, webb-tv, tryckerier och appar.

The Office Cat
© 2020 – All rights reserved